Varuh človekovih pravic

Varuh

ČP

Namestnik in svetovalka varuhinje med mladimi parlamentarci

Namestnik varuhinje Tone Dolčič se je s svetovalko varuhinje Martino Jenkole udeležil 17. zasedanja nacionalnega otroškega parlamenta, katerega tema je bila letos devetletka. 

Predsednik Zveze prijateljev mladine Franc Hočevar je v uvodnem delu nagovora mladim parlamentarcem povzel bistvene poudarke sporočila varuhinje dr. Zdenke Čebašek - Travnik, ki se je v času zasedanja mudila v tujini. Celotno sporočilo si lahko preberete tukaj.

Parlamentarno zasedanje otrok v veliki dvorani državnega zbora zasedanje organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Mladi parlamentarci iz vse Slovenije so razpravljali o štirih vsebinskih sklopih - ocenjevanju in nacionalnem preverjanju znanja, izbirnih predmetih in nivojskem pouku, obremenjenosti in prostem času ter o organizaciji dela v devetletki. Otroci so o omenjenih vsebinah razpravljali v skupinah, z njihovimi stališči, sklepi in pobudami pa sta se med drugimi na plenarnem zasedanju aktivno seznanila tudi namestnik Dolčič in svetovalka Jenkoletova. 

Ob robu zasedanja se je namestnik Dolčič srečal še z ombudsmanom mesta Kragujevac, kateremu je predstavil prizadevanja Varuha človekovih pravic RS na področju varovanja pravic otrok.

 

Natisni: