Varuh človekovih pravic

Varuh

ČP

Predstavnika VČP RS na srečanju Mreže Varuhov otrokovih pravic jugovzhodne Evrope v Novem sadu

Namestnik varuhinje Tone Dolčič in sodelavka Jasna Turk, sta se udeležila tematskega srečanja Mreže varuhov otrokovih pravic JV Evrope, ki se je od 19. do 21. junija 2007 odvijalo v Novem sadu v Srbiji. Gostitelj srečanja z naslovom Nasilje med vrstniki, je bil Pokrajinski ombudsman avtonomne pokrajine Vojvodine.

Mreža je bila osnovana v letošnjem letu s pomočjo mednarodne organizacije Save the children Norway, s sedežem v Sarajevu in je namenjena sodelovanju in izmenjavi izkušenj ter primerov dobre prakse na področju zaščite pravic otrok v državah jugovzhodne Evrope. Poleg držav nekdanje Jugoslavije naj bi se v prihodnosti mreži pridružili še Albanija in Grčija.

Poleg predstavnikov slovenskega Varuha človekovih pravic RS in srbskega pokrajinskega ombudsmana so se konference udeležili še predstavniki Hrvaške, Makedonije, Črne Gore in Republike Srbske iz Bosne in Hercegovine.

V tem letu se bodo predstavniki Mreže sestali še četrtič, in sicer oktobra, ko bo obsežnejšo konferenco organiziral Varuh človekovih pravic in svoboščin Črne Gore.





Natisni: