Varuh človekovih pravic

Varuh

ČP

Na novinarski konferenci predstavljeni nekateri primeri kršenja pravic - ZVOČNI POSNETEK

ZVOČNI POSNETEK NOVINARSKE KONFERENCE (MP3, 4.0KB)

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek - Travnik je danes pripravila novinarsko konferenco, na kateri je med drugim znova spregovorila o diskriminaciji gluhih na minulih volitvah in gluhih študentov v procesu izobraževanja, o nujnosti izvrševanja pravonomočnih sodnih odločitev in o nesprejemljiverm stanju postopka v primeru gradnje utrjenega nasipa in premostitvenega objekta čez vodotok s strani investitorja Luke Koper.

Javnost je seznanila s primerom ravnanja policista, ki je sicer ukrepal zaradi nepravilne zaustavitve udeležencev v prometu na delu avtoceste, a je to storil neprimerno - več o primeru si lahko preberete tukaj.

Govora je bilo še o nedavno izdanih pravilnikih o organizaciji verske duhovne oskrbe v zaporih in v bolnišnicah, predlogu varuhinje za namestnika, predstavljena pa je bila tudi vsebina bližajoče se strokovne konference, ki jo Varuh 10. 12. pripravlja v počastitev 15-letnice sprejema Zakona o Varuhu in 60-letnice sprejema Spošne deklaracije o človekovih pravicah.

 

 

 

 

Natisni: